Finncomm Airlines

Usein kysyttyä

Varaaminen

Varaaminen » Usein kysyttyä » Varaaminen

Usein kysyttyjä kysymyksiä jotka liittyvät matkan varaamiseen verkkopalvelustamme, lippuihin, hintoihin ja lippuehtoihin. Tutustu mieluusti näihin ennen kuin varaat lentoja verkkopalvelustamme.

Voinko varata lipun verkkosivuiltanne, jos minulla on jo ostettuna jatkolennot Helsingistä?

Kyllä voit. HUOMAA kuitenkin että verkkokaupassamme myytävien lippujen lippuehtojen mukaisesti Finncomm Airlines vastaa vain niiden kahden paikkakunnan välisestä matkasta, joiden välille lippu on ostettu. Finncomm Airlines ei vastaa jatkolennoista myöhästymis- tai peruutustilanteissa eikä jatkolennon aikataulu- tai muista muutoksista aiheutuvista ongelmista. Matkustajia ja matkatavaroita ei läpiselvitetä jatkolennoille.

Jos olet jo ostanut tai haluat ostaa jatkolentoja (sekä reitti- että lomalennoille) Helsingistä, suosittelemme ostamaan liput koko matkalle matkatoimistosta tai Finnairin kautta. Tällöin koko matka kotikentältäsi lopulliseen määränpäähäsi saakka voidaan kirjoittaa samalle lipulle. Näin myös matkatavarasi voidaan lähtöselvittää lähtökentältäsi suoraan lopulliseen määränpäähän saakka (mikäli kohdemaan laki sen sallii), ilman uutta lähtöselvitystä Helsingissä. Siirry tästä Finnairin verkkopalveluun.

Mikäli kuitenkin haluat hyödyntää edullisia kahden kaupungin välisiä hintojamme ja varata lennot verkkokaupastamme, suosittelemme varaamaan lentojen välille reilusti vaihtoaikaa. Suosittelemme lämpimästi myös matkavakuutuksen hankkimista turvaksi epäsäännöllisyystilanteiden varalle.

Voiko matkatavarat lähtöselvittää määränpäähän, jos minulla on jatkolento Helsingistä?

Ks. edellinen kohta. Mikäli matkasi on samalla lipulla (ts. ostettu matkatoimistosta tai Finnairilta), kyllä. Muutoin ei.

Miltä lennoilta löydän edullisimmat liput?

Lipun hinta voi vaihdella suurestikin monesta eri syystä. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi vapaiden paikkojen määrä, sesonki ja lennon tarkka ajankohta (päivä ja vuorokaudenaika). Pääsääntöisesti varaamalla ajoissa ja joustamalla aikatauluissasi saat halvimman lipun.

Voinko varata tai tehdä muutoksia lippuihini puhelimitse?

Voit, mutta puhelimitse tehtyihin varauksiin lisäämme palvelumaksun 20 euroa/lippu. Asiakastukemme palvelee arkisin klo 8-17 numerossa (09) 4243 2003.

Voiko lippuja muuttaa sen jälkeen, kun varaus on tehty?

Riippuu sitä minkälaisen lipun olet ostanut. Lue lisää kohdasta lippuehdot.

Suunnittelemme luokkaretkeä. Saammeko ryhmäalennusta?

Mahdollisesti. Jo 10 matkustajan ryhmille voimme tarjota ryhmähintoja, jotka sovitaan tapauskohtaisesti. Ryhmämyynnissä varaus- ja maksuehdot ovat erilaiset kuin halvimmissa nettihinnoissamme joten ryhmähinta ei aina ole halvempi kuin yksittäin verkosta ostetut matkat. Katso lisätietoa ryhmämyynnistämme.

Onko varauksen tekeminen verkossa turvallista?

Varauspalvelumme käyttää luottokorttitietojen siirtoon SSL-protokollaa, joten henkilötietosi ja luottokorttitietosi välitetään Internetissä yleisesti käytössä olevaa ja turvallista salausmenetelmää hyödyntäen.

Onko varausvahvistus = lippu?

Kyllä ja ei. Varausjärjestelmä on liputon, joten varsinainen lipputieto tallentuu varausjärjestelmäämme ja sitä kautta lentokentille. Varauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuksen, joka kelpaa myös kirjanpitokuitiksi. Varausvahvistus on hyvä ottaa matkalle mukaan lähtöselvityksen nopeuttamiseksi.

Mitä pitää ottaa mukaan lentokentälle?

Lähtöselvityksessä on esitettävä kuvallinen henkilötodistus. Sähköpostiisi saapunut varausvahvistus on myös hyvä ottaa mukaan. Alle 16-vuotias saa matkustaa vanhempansa kanssa ilman kuvallista henkilötodistusta.

Miksi en voi tehdä erikoisvarausta esimerkiksi yksinmatkustavan lapsen osalta Internetissä?

Lennoilla on tietty kiintiö koskien erikoisvarauksia ja sen vuoksi joudumme vahvistamaan niiden saatavuuden varauskohtaisesti. Erikoisvarauksiin luokitellaan yksin matkustavat lapset, liikuntarajoitteiset, suurikokoisten matkatavaroiden kanssa matkustavat ja lemmikkieläinten kanssa matkustavat. Näissä tapauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä asiakastukeemme, p. (09) 4243 2003 arkisin klo  8-17.

Meniköhän varaukseni läpi?

Varaus on mennyt läpi, kun saat varauksesta vahvistuksen. Varauksesi voit tarkistaa myös kirjautumalla etusivultamme varauksen hallinta-sivulle syöttämällä sukunimesi ja 6-merkkisen varauskoodisi (esim. ABC123).

Voinko varata matkani jonkun toisen luottokortilla?

Kyllä. Varaaminen onnistuu vaikka luottokortin haltija ei olisikaan matkustajana varauksessa. Muistathan tällöin kirjoittaa osoitekenttään luottokortin omistajan tiedot. Huomaa, että varaaminen toisen kortilla ilman kortinhaltijan lupaa on rikos.

Mistä lentolipun hinta muodostuu?

Finncomm Airlinesin lentolippujen hinta muodostuu lentoyhtiölle jäävästä lipun hinnasta sekä veroista ja muista maksuista. Verot ja maksut on eritelty asiakkaalle lähetettävässä e-lipun tositteessa. Verot ja viranomaismaksut muodostavat merkittävän osan erityisesti halvimpien lentolippujen hinnasta. Finncomm Airlinesin lentolippuun sisältyvät seuraavat verot ja maksut:

QU – Matkustajamaksu. Matkustajamaksu, joka muuttuu lentokentästä riippuen. Eri maissa saattaa myös olla eri käytäntöjä. Kotimaassa matkustajamaksu tilitetään lentoasemaverkostoa ylläpitävälle Finavialle.

YR – Vakuutusmaksu. Vakuutusmaksu on otettu mukaan hinnoitteluun 11.9.2001 terrori-iskujen jälkeen, jolloin lentoliikenteen vakuutusmaksut nelinkertaistuivat.

XT – XT–maksuun kuuluvat turvamaksu (DQ) ja ALV (YF) (9 %):

DQ – Turvamaksu. Myös turvamaksu tilitetään kokonaisuudessaan Finavialle. Turvamaksu on viime vuosina noussut tiukentuneiden turvamääräysten myötä.

YF – ALV. Suomen sisäisistä lennoista peritään 9 % arvonlisäveroa, joka lasketaan myös viranomaisille tilitettävistä maksuista.

Finncomm Airlines ei peri verkkopalvelusta ostetuista lipuista palvelumaksua. Puhelinpalvelustamme tehdyistä varauksista ja varausten muutoksista peritään hinnaston mukaiset palvelumaksut.

Muut Finncomm Airlinesin lippuja myyvät tahot kuten matkatoimistot sekä verkossa toimivat lippukaupat saattavat periä lippujen myynnistä palvelumaksuja.