Finncomm Airlines

Suomessa

Kokkola-Pietarsaari

Kohteemme » Suomessa » Kokkola-Pietarsaari

Kokkola

Kokkolan pitkästä historiasta muistuttaa keskustan vanha kaupunginosa ja Kaarlelan kivikirkko. Seitsemän sillan saaristo Kokkolan ja Pietarsaaren välillä tarjoaa uskomattoman kauniin merellisen maiseman. Retkeily, golf, vesiurheilu ym. suorastaan vetävät puoleensa. Kokkola on myös vireä kauppakaupunki. Kaupungissa sijaitsee useita tavarataloja, erikoisliikkeitä ja tehtaanmyymälöitä.

Kokkolan Matkailu Oy
Kauppatori
67100 Kokkola
Puh. (06) 8289 402, (06) 8289 402     
Fax  (06) 8310 306
tourism(at)kokkola.fi

Matkailuinfo »

   

Pietarsaari: pieni kaupunki – suuri sydän

Pietarsaari (ruotsiksi Jakobstad) on merellinen pikkukaupunki, jonka tunnusmerkkejä ovat kaksikielisyys, vehreys, jalkapallo ja lähes 360-vuotinen historia.

Pietarsaari tarjoaa tapahtumia, kulttuuria, urheilua ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Heinäkuinen kaupunkifestivaali Jaakon Päivät houkuttelee kaupunkiin tuhansittain vierailijoita ohjelmatarjonnallaan. Arktinen museo Nanoq esittelee arktisen ja antarktisen alueen luontoa, kansoja ja kulttuuria, kun taas Aspegrenin Puutarha ja kasvitieteellinen Koulupuutarha ihastuttavat kesäkuukausina vehreydellä ja kukoistuksellaan.

Noin 8 km päässä keskustasta sijaitsee Fäbodan kilometrien pituinen hiekkaranta, sen lämpimät kalliot, kesäravintola ja luontopolut. Kaupunginmuseosta löytyy merenkulkuun ja laivanvarustukseen liittyvää esineistöä, Moottorimuseo keskittyy vanhoihin veneenmoottoreihin ja Sikurimuseo perehdyttää entisaikojen kahvinvahvikkeen valmistukseen.

Kaupungin liikuntatarjonta on monipuolista. Pietarsaaren Golfin kenttä on melko vaativa luonnonkenttä, jossa on vesiesteitä ja upeat näköalat. Urheilutalo uimahalleineen, jää- ja maapohjahallit, kuntosalit, vaellusreitit ja talviset ladut tarjoavat mukavia liikuntaelämyksiä.

Vanha puutalokaupunginosa Skata, joka välttyi Pietarsaaren palolta 1840-luvulla, on Suomen suurin yhtenäinen puutalokaupunginosa. Skata rakennuksineen on nykyään suojeltu ja sen kadutkin ovat edelleen enimmäkseen hiekkapäällysteisiä.

Suomen kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergiin liittyvät Runeberginpuisto, Westmannin muorin tupa, jossa Runeberg oppi lukemaan, sekä Runebergin tupa, joka toimi perheen kalastus- ja metsästysmajana.

Pietarsaaren matkailutoimistosta saat tietoa esim. käyntikohteista, majoituksista, ohjelmatarjonnasta ja tapahtumista.

 

Pietarsaaren matkailutoimisto
Raatihuone, Kauppatori 1, 68600 Pietarsaari
puh. 06-7231 796, 06-7851 893
info@pietarsaari.fi
http://www.pietarsaari.fi/http://www.7siltaa.com/

 


Kokkola - Pietarsaaren lentoasema
Lentäjäntie 162
68500 Kruunupyy
puh. 020 708 6811, fax 020 708 6899
Liikenneyhteydet kentälle »
Ajo-ohje »
Pysäköinti »
Terminaalipalvelut »